Noutați

Partidul politic “ȘANSĂ” a trimis o scrisoare ministrului sănătății, Ala Nemerenco.

În aceasta, sunt formulate întrebări despre proiectul controversat al guvernului “Despre reorganizarea unor instituții medicale de stat”, care implică fuziunea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” cu spitalul de dermatologie și boli infecțioase. 

Președintele partidului “ȘANSĂ”, Alexei Lungu, consideră că decizia privind viitorul spitalului este așteptată de către medici, pacienți și cetățeni în general. “Am pus întrebări care preocupă în prezent opinia publică. Care este sensul reorganizării spitalului? Cum va fi folosit clădirea spitalului în cazul fuziunii sale cu secția de dermatologie din Codru? Se preconizează reducerea personalului medical și ce garanții există privind angajarea ulterioară?”, a scris Alexei Lungu.

Este remarcant faptul că proiectul Ministerului Sănătății nu vizează armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. O parte semnificativă a personalului spitalului, aproape 600 de persoane, va fi redusă. Proiectul nu va duce la o scădere semnificativă a costurilor operaționale, iar standardele de servicii medicale vor rămâne sub cele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version