Новости

Candidatul formațiunii ”Șansă” la primăria Tîrnova riscă să fie retras din turul doi al campaniei electorale pentru alegerile locale  – reacția blocului „Victorie”

Înregistrarea candidatului din partea partidului „Șansă” la alegerile locale din satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Ruslan Filipaș, a fost anulată. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală de Circumscripție din localitate, ceea ce înseamnă că hotărârea nu are un caracter definitiv. Asta deși Filipaș a ieșit în turul doi având sprijinul unui număr mare de locuitori din Tîrnova. Potrivit avocatului acestuia, motivul scoaterii din cursă este unul cât se poate de banal, criminal și ilegal.

„Comisia Electorală de Circumscripție a emis o hotărâre criminală. La data de 28 mai, în adresa Comisiei Electorale de Circumscripție Tîrnova au parvenit două sesizări din partea Inspectoratului de Poliție Dondușeni precum că trei persoane ar fi primit de la domnul Filipaș mijloace financiare. Asta deși la aceste sesizări nu a fost anexată nici o probă… Noi am menționat că pretinsele acțiuni sunt fapte pasibile ipotetice, care urmează să fie stabilite într-un proces penal de organele competente și doar după o constatare definitivă a organelor competente, se va putea face claritate. Evident că acestea sunt niște învinuiri aberante, care nu corespund realității. Inspectoratul de Poliție nu este subiect de contestare”, a spus avocatul.


Ruslan Filipaș a depus o sesizare la procuratura Donduseni ca aceste persoane să fie cercetate prin prisma legii pentru depunerea declarațiilor false.

„Am fost martorul unui circ. Priveam persoanele acestea și mă gândeam cât de jos pot să cadă unii oameni pe care îi știam de-o viață. Vina pe care mi-o incriminează e că am dat o speranță oamenilor. Eu voi continua să lupt pentru oamenii mei care mă susțin. Este a doua oară când se încearcă să mă scoată ilegal din cursă, dar vom învinge. Am în spate o echipă puternică”, a spus Ruslan Filipaș.

Liderul Partidului ”Șansă”, Alexei Lungu, a menționat că decizia de a-l elimina din cursă pe Ruslan Filipaș nu afectează doar formațiunea politică, ci oamenii din satul Tîrnova, care au așteptat să se bucure de dezvoltarea comunei. Cu toate acestea, el a menționat ceea ce se întâmplă astăzi arată că echipa sa e pe drumul cel bun și că vor reuși să învingă.

„Sunt extrem de dezamăgit de faptul că 7 persoane au luat această hotărâre fără a avea probe temeinice și fără a respecta procedurile legale. Este inacceptabil ca o astfel de decizie să fie luată împotriva voinței oamenilor și a intereselor comunității. Ne vom lupta în continuare pentru turul doi din satul Tîrnova și vom face tot posibilul pentru a ne apăra drepturile și pentru a asigura dezvoltarea satului nostru. Vreau să le reamintesc celor care au acționat în mod ilegal că nimeni nu este deasupra legii și că vor răspunde pentru deciziile lor. Nu putem permite ca interesele meschine să primeze în fața binelui comunității noastre. Suntem determinați să câștigăm aceste alegeri și să aducem progres și bunăstare în sat”, a spus liderul formațiunii. 

Și secretarul executiv al blocului ”Victorie”, deputatul Marina Tauber, a mers la Tîrnova pentru a susține candidatul partidului ”Șansă”. Ea a spus că este revoltător faptul că cei care ar trebui să reprezinte și să sprijine prosperitatea localitatii pun, de fapt, piedici.

„Este o nouă tentativă a guvernării de a periclita dezvoltarea acestei comune prin înlăturarea unui candidat care să aducă proiecte importante și de dezvoltare. Cel mai perfid este că 7 membri care au luat decizia de a scoate din alegeri candidatul ”Șansă” sunt de-aici de baștină, din Tîrnova. Dar noi nu lăsăm mâinile în jos. Decizia comisiei locale va fi contestată. Vom lupta și în alte instanțe. Nu sunt motive juridice de a scoate candidatul partidului ”Șansă” din turul doi. Avem aici o susținere enormă, probabil din acest motiv se acționează așa. Doar locuitorii din comuna Tîrnova sunt în măsură să decidă cine trebuie să conducă localitatea”, a spus Tauber.

Menționăm că până la o decizie definitivă a instanței, Ruslan Filipaș rămâne candidat la funcția de primar al satului Tîrnova, raionul Dondușeni. Hotărârea comisiei electorale locale nu are caracter decisiv.

Suntem convinși că dreptatea va triumfa, iar între timp Ruslan Filipaș continuă campania electorală. Vă îndemnăm să-l susțineți duminică!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *