Noutați

Abuz fără precedent împotriva candidatului „ȘANSĂ” la funcția de primar al comunei Tîrnova


 
Constatăm abuzuri fără precedent ale organelor electorale și instanțelor de judecată împotriva candidatului Partidului „ȘANSĂ”, Ruslan Filipaș, la funcția de primar al comunei Tîrnova din raionul Dondușeni.
 
Astfel, consiliul electoral de circumscripție, compus din majoritatea reprezentanților PSRM a exclus abuziv candidatul Partidului ”Șansă” din alegeri, favorizând candidatul PSRM, care a rămas singur în buletinul de vot pentru turul doi al alegerilor pentru funcția de primar  din 2 iunie 2024.
 
Amintim că excluderea domnului Filipaș din alegeri s-a întâmplat într-un mod abuziv și ilegal, decizia fiind luată doar în baza a trei denunțuri false, neconfirmate și neprobate, cu suportul și implicarea poliției locale și a organului electoral.
 
Aceste abuzuri au fost repetate și de către Comisia Electorală Centrală, care este subordonată  politic grupării PAS (fapt confirmat și de raportul OSCE).


Contrar legii, în pofida faptului că toate actele administrative ilegale au fost contestate și sunt suspendate de drept, nefiind executorii, CEC a tipărit buletinele de vot, indicând în listă doar numele a unui singur concurent electoral – candidatul PSRM.
https://a.cec.md/ro/pentru-turul-doi-al-alegerilor-locale-noi-cec-va-2781_109884.html


Aceste acțiuni demonstrează faptul că excluderea din alegeri a fost o comandă politică a puterii, în colaborare strânsă cu CEC, candidatul PSRM și președintele raionului Dondușeni din partea PSRM, care știau din timp rezultatul contestării.


 Abuzurile au continuat în instanțele de judecată. Judecătoria Edineț, sediul Dondușeni, dar și Curtea de Apel Bălți a respins contestațiile noastre fără nicio argumentare și fără nicio motivare. Argumentele noastre în care am menționat că a fost depusă o plângere penală pentru denunțuri false și lipsa probelor a fost ignorată în totalitate.


Fără nicio motivare, Curtea de Apel Bălți a respins cererea de ridicare a excepției de neconstituționalitate a prevederilor Codului electoral aplicabile în cazul dat.
 
Acest caz este un alt precedent periculos, care pune bazele unor alte abuzuri îngrozitoare la viitoarele alegeri. Va fi suficient să se organizeze câteva provocări și denunțuri false împotriva oponenților și astfel, poate fi eliminat orice concurent electoral. Este un absurd inimaginabil. Prezumția nevinovăției deja nu mai există în așa numita noua „democrație” moldavă, iar instanțele de judecată s-au transformat în călăi docili ai puterii.
 
Decizia ilegală a Curții de Apel Bălți este contestată la Curtea Supremă de Justiție.
În continuare, vom depune sesizări împotriva ilegalităților judecătorilor, plângeri penale împotriva acțiunilor ilegale ale organelor electorale și vom informa toate structurile internaționale despre abuzurile puterii și complicii lor.
 
Deciziile ilegale ale instanțelor de judecată vor fi atacate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, astfel că  vom lupta pe toate căile pentru restabilirea dreptății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *