Noutați

Alexei Lungu: Partidul “ȘANSĂ” nu recunoaște rezultatele alegerilor locale și decizia CSE privind excluderea tuturor candidaților noștri

Președintele partidului “ȘANSĂ” a făcut o declarație în urma așa-numitelor “alegeri locale”. Alexei Lungu a refuzat să le recunoască legitimitatea. El a subliniat că încălcările serioase și manipulările din partea puterii au transformat campania electorală într-o farsă.

„Așa-numitele “alegeri” au devenit o farsă pentru întreaga țară, o scenă ridicolă lipsită de voința și decizia poporului. Falsificările și manipulările din partea puterii vor rămâne pentru totdeauna în istoria Moldovei ca o pată de rușine asupra „statului democratic” care visează la Uniunea Europeană, dar se înecă în corupție și ilegalitate”, a declarat Alexei Lungu.

De asemenea, el a menționat prezența catastrofal de scăzută a alegătorilor în întreaga țară, evidențiind satul Chioselia Rusă, unde au venit doar doi oameni la secția de vot. În opinia lui Alexei Lungu, acest lucru arată clar nemulțumirea poporului și lipsa dorinței de a participa la „alegeri fără ȘANSĂ”.

Președintele partidului a amintit și de rapoartele observatorilor internaționali care au documentat încălcările din partea regimului aflat la putere. „Cât de des Sandu și PAS au folosit deschis resursele administrative? De multe ori! Asta demonstrează rapoartele observatorilor OSCE, Promo-LEX, ENEMO. Aceste alegeri au devenit o dovadă perfectă a anarhiei politice și a lipsei moralității puterii”, a subliniat el.

Alexei Lungu a informat că partidul „ȘANSĂ” continuă lupta și nu se va opri până nu obține dreptatea. „Am depus 35 de plângeri în Moldova pentru încălcarea drepturilor partidului “ȘANSĂ” și a candidaților săi. Procesul este deja în desfășurare la nivel de Curtea de Apel și Curtea Supremă. Și dacă va fi necesar, vom ajunge la CEDO. Este timpul să scoatem acest gunoi din casa noastră, din parlament, din Moldova. Acești politicieni corupți nu au loc aici!”, a conchis președintele partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *