Noutați

Autoritățile au recurs la un act arbitrar fără precedent: exclud partidul “Șansă” din alegeri

După provocarea (evident, organizată de autoritățile actuale) cu presupusa mituire a alegătorilor de către partidul nostru, se părea că nu mai era loc mai rău…. Dar. Există! Chișinăul a demonstrat-o astăzi. 

“Șansa” este exclusă din alegeri. Fără o decizie a instanței. Doar după bunul plac al Chișinăului!  

Dorin Recean a anunțat că CEC va aplica ștampila “REFUZAT” pe toți candidații din partea partidului “Șansă”. Premierul a dat și un motiv – din cauza “finanțării ilegale din Rusia” și a “grupărilor criminale”. Fără a prezenta, bineînțeles, vreo dovadă sau hotărâri judecătorești. 

În alte cuvinte, dacă ar fi să definim exact ceea ce se întâmplă, ar fi vorba fărădelege și calomnie. Nu a existat niciodată un astfel precedent în alegerile din Republica Moldova.   

În mod tradițional, Chișinăul acoperă acest arbitrar și calomnie cu căutarea unui inamic extern, dezlegându-și astfel mâinile – noi, zic ei, luptăm pentru securitatea națională și, prin urmare, putem face ce vrem.       

Este deja atât de evident că actuala guvernare este capabilă să câștige alegerile în mod corect, încât este ridicol! Este ridicol să vorbim despre orice legitimitate a acestui regim, din moment ce acesta este atât de hotărât să folosească toate metodele – chiar și cele mai murdare – pentru a deturna alegerile.    

Cu toate acestea, nu e deloc amuzant. La urma urmei, oamenii obișnuiți, cetățenii moldoveni, suferă – li se fură alegerile, lăsându-i fără nicio alternativă!              

Însă oamenii s-au săturat de acest abuz constant asupra lor. Voi, autoritățile de la Chișinău, care furați alegerile de la popor, nu vă temeți că mai târziu veți fi luați în furci?! Veți fi puși față în față cu poporul de care vă ștergeți picioarele.                                          

Partidul “Șansă” va folosi orice oportunitate legală pentru a influența situația până la capăt. Vă vom ține la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *