Noutați

Observatorii internaționali de la ENEMO au criticat guvernul în exercițiu cu privire la rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin al “alegerilor”

Abuzul de resurse administrative, utilizarea abuzivă a fondurilor publice, presiuni asupra mass-media din partea autorităților – definițiile votului trecut în turul doi de scrutin din partea misiunii internaționale de monitorizare a alegerilor locale a ENEMO.

“Unele cazuri legate de înregistrarea candidaților erau în așteptare în ziua alegerilor sau au fost depuse chiar și după primul tur de scrutin. Întârzierile în procesarea acestor apeluri ar putea submina integritatea procesului de soluționare a litigiilor”, a declarat Nino Rijamadze, analist ENEMO, în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt analist, Ales Yakubec, a declarat că tendințele legate de anularea înregistrării candidaților au continuat și în cel de-al doilea tur de scrutin. El a mai menționat despre “cazurile de soluționare a litigiilor în curs de desfășurare care au creat incertitudine în rândul candidaților și, posibil, al alegătorilor”.

De asemenea, ENEMO a atras atenția asupra presiunii asupra mass-media. Potrivit analistului media Maja Milikic, “mass-media s-a confruntat cu obstacole în asigurarea unei acoperiri corecte a candidaților”. Ea a remarcat că, în aceste condiții, unii candidați s-au abținut de la dezbateri, ceea ce a dus la un nivel mai scăzut de conștientizare în rândul electoratului.

Potrivit analiștilor, “după cum s-a raportat în timpul primului tur, observatorii ENEMO au fost informați despre acuzații de cumpărare de voturi, de utilizare abuzivă a resurselor publice și de presiuni asupra alegătorilor la locul de muncă. Guvernul a continuat să utilizeze stimulente financiare în timpul campaniei, contrar bunelor practici internaționale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *