Noutați

Partidul ” Șansă” va cere anularea rezultatelor alegerilor locale

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului “Șansa”, Alexei Lungu, și avocatul Vadim Banaru au declarat că formațiunea va cere anularea rezultatelor alegerilor și invalidarea acestora. 

“Este evident că în acest moment în Republica Moldova se desfășoară cele mai nedemocratice și nelibere alegeri din istoria țării. Întreaga campanie electorală s-a desfășurat cu încălcări și abuzuri de putere fără precedent din partea puterii. Toate acestea urmează a fi investigate în baza Codului Penal”, a declarat Alexei Lungu.

El a precizat că încă nu a fost luată o decizie privind acțiunea Partidului Șansa de anulare a deciziei CSE, potrivit căreia toți candidații partidului au fost excluși din alegeri. În decurs de 24 de ore, cererea de la Judecătoria Chișinău în sectorul Rîșcani a fost transferată la Curtea de Apel, apoi la Curtea Supremă de Justiție, apoi din nou la Curtea de Apel, iar în prezent se află la Curtea Constituțională. 

În același timp, Comisia Electorală Centrală și organele electorale inferioare, fără a aștepta decizia instanței de judecată, au ștampilat buletinele de vot ale candidaților Partidului “Șansa” cu mențiunea “Retras”. Astfel, legea a fost încălcată în mod grosolan.

“Sub pretextul reformei justiției, statul s-a transformat într-un stat capturat, drepturile omului nu sunt respectate, oamenii sunt împărțiți în “oameni” și “non-oameni”. De aceea, fac un apel către toți cetățenii: aceste alegeri trebuie declarate nelegitime, deoarece nu reprezintă voința poporului”, a declarat Vadim Banaru într-o conferință de presă. 

El a menționat că aproximativ 600 de candidați la funcția de primar și circa 9 mii de persoane la funcțiile de consilieri locali au candidat din partea partidului “”Șansă”” și au fost privați de acest drept. Vadim Banaru a subliniat că nici o persoană nu poate fi privată de dreptul de a candida în alegeri fără o hotărâre judecătorească și fără motive întemeiate. Prin urmare, aceste alegeri nu pot fi recunoscute ca fiind valide în conformitate cu toate normele internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *