Noutați

Alexei Lungu: regimul Sandu distruge sistemul judiciar din Moldova

Ca urmare a presiunii fără precedent exercitate asupra sistemului judiciar din partea autorităților îndreptate împotriva judecătorilor, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel Chișinău privind excluderea partidului „ȘANSĂ” din alegeri. Aceasta confirmase anterior că privarea candidaților de dreptul de a participa la alegeri a fost ilegală.

“Lucru fără precedent: autorităților le este indiferent de legi și de bunul simț. Acționează ca un ocupant străin. Judecătorii CSJ sunt amenințați cu „metoda Grosu”. Cum altfel să explici asta? Pur și simplu sunt forțați să comită abuzuri grave. Pentru autorități, suntem ca un os în gât, așa că presiunea asupra partidului continuă din diferite direcții”, a declarat liderul partidului „ȘANSĂ” Alexei Lungu.

Cazul privind declararea ilegală a excluderii candidaților partidului „ȘANSĂ” din alegerile locale a fost returnat la Curtea de Apel Chișinău pentru reexaminare.

Reamintim că la 3 noiembrie 2023, Comisia Situații Excepționale a decis anularea înregistrării tuturor candidaților de la „ȘANSĂ” la alegerile locale. Partidul „ȘANSĂ” a contestat această decizie. La 12 decembrie, Curtea de Apel Chișinău a anulat Hotărârea CSE. După aceasta, regimul, prin premierul Dorin Recean, a început direct să amenințe judecătorii și să obțină decizii nelegitime de la ei.

“Continuăm nu doar să monitorizăm, ci și să luptăm împotriva acestui abuz”, a conchis Alexei Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *