Noutați

Liderul partidului “Șansa”, Alexei Lungu, a criticat ideea parcursului european, cu care se acoperă actuala guvernare.

Conceptul parcursului european în Moldova a fost discreditat de politicienii de centru-dreapta și de actuala guvernare. Declarația a fost făcută de Alexei Lungu, politician și lider al partidului “Șansa”, în cadrul emisiunii “Puls”.

“Astăzi, visul european și valorile europene sunt călcate în picioare în mod grosolan de către actuală guvernare, care le folosește pentru a ascunde o inflație de 30%, indexarea mizerabilă a pensiilor și salariile foarte mari ale miniștrilor și șefilor de instituții de stat”, a explicat Lungu.

Politicianul a propus alternativa sa. În opinia lui, punctul cheie pentru autorități ar trebui să fie dezvoltarea zonelor rurale. Lungu a menționat că propunerea sa este “să mergem din sat în sat, să vedem problemele oamenilor și să le oferim soluții concrete”. El a vorbit despre proiectele echipei lui Ilan Șor, “Satul Moldovenesc” și “Orașul Moldovenesc”, în a căror implementare este implicat Partidul Șansa. Este vorba de o inițiativă la scară largă de modernizare a infrastructurii. Este important ca locuitorii înșiși să decidă ce trebuie reparat în primul rând.

În emisiune, Alexei Lungu a comentat presiunile din partea autorităților asupra Partidului Șansa. El a menționat o serie de incidente, printre care o vizită a poliției la tipografia cu suveniruri ” Șansa”, precum și la studioul în care candidații partidului participau la o ședință foto. Lungu a descris aceste acțiuni ca fiind “încercări de a-i restricționa activitățile și de a exercita presiuni asupra opoziției”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *