Noutați

Marina Tauber: „5 noiembrie este cel mai mare examen pentru țara noastră. Credem că cetățenii noștri vor oferi Moldovei o șansă”

Bălțiul va deveni un oraș al viselor, atunci când profesioniștii vor prelua conducerea urbei, adică după 5 noiembrie. Și asta în ciuda obstacolelor pe care le pun autoritățile. Declarația a fost făcută de către deputatul Marina Tauber în cadrul emisiunii „Expertiza” de la Radio Sputnik Moldova. Ea a subliniat că, alături de candidatul la funcția de primar al Bălțiului, desemnat de Partidul „Șansă”, Victoria Șapa, va îndeplini toate promisiunile.

„Suntem cumva ostatici ai conștiinței, pentru că le-am promis bălțenilor  să transformăm localitatea lor, în orașul viselor. Și o vom face. Vom lucra împreună. În această situație, echipa lui Ilan Șor și echipa Partidului „Șansă” va elabora cel mai eficient plan și îl vor implementa rapid”, a subliniat politicianul.

Victoria Șapa a spus că actualmente se lucrează activ la un plan suplimentar de dezvoltare pentru orașul Bălți.

„Este foarte trist să văd orașul în această stare. Planul este capital. Vom înainta cu pași grăbiți. Știm cu toții foarte bine că bugetul Bălțiului este de aproximativ 700 de milioane de lei, o sumă decentă pentru a face măcar ceva. În plus, desigur, vor fi atrase investiții externe. Nu te poți descurca fără ele”, a spus Victoria Șapa.

Ea a menționat că în fiecare zi are câte 10 sau mai multe întâlniri cu bălțenii, unde sunt discutate cele mai stringente problemele și modalitățile de rezolvare a acestora. Șapa a subliniat că nu este vorba despre politică, ea candidează pentru funcția de primar pentru a ajuta orașul să iasă din necaz. Cu toate acestea, guvernarea încearcă să blocheze comunicarea candidatului cu alegătorii prin toate mijloacele.

În acest sens, Marina Tauber a subliniat că regimul Sandu-PAS încearcă din nou să facă presiuni asupra oamenilor, a autorităților locale și a Comisiei Electorale Centrale de Circumscripție.

„Ei încearcă din nou să le imputeze ceva oamenilor. În loc să fi ajutat Bălțiul să implementeze proiectele în acești doi ani, reparând aceeași stradă Kievskaia, ei încearcă să facă presiune. Cu aceste miliarde de euro, nu ar putea ei chiar să repare drumuri, școli, să rezolve problema cu gunoiul și a animalelor fără adăpost? Multe companii europene sunt pregătite să vină și să lucreze în aceste sectoare. Ar fi putut realiza multe pentru a-i face pe bălțeni să-i iubească, dar nu au făcut nimic. Și acum, ei o împiedică pe Tauber, îi creează impedimente Victoriei Șapa și altor candidați de la Partidul „Șansă”, a subliniat Marina Tauber.

Politicianul a subliniat că, în cei peste 30 de ani de independență, Republica Moldova nu a văzut niciodată o asemenea nelegiuire. Comisia pentru Situații Excepționale, care ar trebui să reglementeze situația din sectorul energetic, decide cine poate participa la alegeri și cine nu, iar guvernarea este puternic asociată cu ilegalitatea. 

„Aceasta este mai mult decât o dictatură. Aceasta înseamnă uzurparea puterii și acapararea instituțiilor statului. Și de fiecare dată situația se înrăutățește. Aceasta este dictatura la pătrat, la cub. Luați exemplul meu, exemplul a peste 70 de colegii de-ai noștri, care au fost și ei arestați, ca și mine, și, în general, exemplul întregii noastre Moldove, locuitorii de care autoritățile își bat joc. Vrem să depășim acest fenomen al permisivității”, a subliniat Tauber.

Ea a amintit că cei care încalcă legea vor răspunde, cu siguranță, pentru acțiunile lor împotriva poporului.

„Am avertizat de multe ori că Maia Sandu va avea, cel mai probabil, timp să scape. Toți ceilalți vor rămâne aici și vor trece prin toate ororile anchetei. Și vorbim despre infracțiuni de stat, despre furtul de miliarde de la bugetul de stat. Există multe exemple – atât în ​​sectorul energetic, cât și în ceea ce privește banii pentru sprijinirea refugiaților, dar și în sectorul medical”, a amintit ea.

Marina Tauber a subliniat că Găgăuzia a devenit un exemplu strălucitor pentru întreaga țară. Oamenii și-au apărat interesele și votul lor, respectiv nu au permis ca cineva să-și șteargă picioarele de ei. Acum Găgăuzia se dezvoltă rapid.

„Le suntem recunoscători locuitorilor din Găgăuzia pentru că și-au apărat voința și alegerea lor. Găgăuzia nu a lăsat ca cineva să-și șteargă picioarele de ea. Acum, la Bălți, este o stare de spirit diferită. Toate orașele și satele trebuie să voteze pentru acei oameni care pot, pentru acei oameni care au venit nu de dragul politicii, ci pentru a face fapte bune. Și doar echipa noastră, care crește în intensitate, este capabilă să scoată orașele și satele țării din criză”, a subliniat Tauber.

Ea și-a exprimat încrederea că, în curând, viața în Moldova se va schimba în bine, pentru că a venit timpul ca oamenii să ia totul în propriile mâini.

„Pe 5 noiembrie va avea loc cel mai mare examen pentru țara noastră. Credem că cetățenii noștri vor oferi Moldovei o șansă și vor alege oameni demni și profesioniști. Este timpul ca Sandu și partidul de la putere să-și amintească că Moldova este a poporului. Și dacă nu s-au descurcat, este mai bine să își facă bagajele și să plece, să returneze ceea ce au furat”, a conchis Marina Tauber.

Amintim că Victoria Șapa a anunțat că după câștigarea alegerilor din 5 noiembrie, Marina Tauber va prelua funcția de prim viceprimar al municipiului Bălți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *