Noutați

Partidul “ȘANSĂ” a organizat un miting în susținerea lui Andrei Galațchi

Partidul “Șansă” a organizat sâmbătă un miting în fața clădirii instanței de judecată din Chișinău pentru a-l susține pe colegul său arestat Andrei Galațchi.

Politicianul a fost reținut la 7 martie în timpul perchezițiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliul mai multor foști candidați ai partidului “Șansă” la alegerile locale. Acuzarea susține că el ar fi fost implicat în finanțarea ilegală a partidelor politice în timpul alegerilor.

De fapt, această arestare nu este altceva decât o înscenare și o încercare de a pune presiune pe opoziție.

Alexei Lungu, liderul “ȘANSĂ”, a acuzat partidul de guvernare PAS de lașitate și de atacuri asupra libertății de exprimare. În cadrul mitingului, Lungu a declarat,  că va continua protestele, atât timp cât  Galațchi nu va fi repus în libertate. 

“Suntem cea mai mare și mai puternică forță – echipa Partidului “ȘANSĂ”! Sondajele sociologice arată că avem o creștere permanentă! PAS și Maia Sandu sunt în cădere liberă, de aceea și se luptă atât de înverșunat cu noi!”, – a accentuat politicianul.

Victoria Șapa, fostul candidat al partidului “ȘANSĂ” la funcția de primar de Bălți, a sugerat că magistratul care va judeca cazul Galațchi va fi cu siguranță supus unor presiuni. 

“Azi totul e capturat de către partidul de guvernământ! Judecătorii, care iau decizii în conformitate cu legea, sunt supuși presiunilor de către guvernare, chiar dezaprobărilor publice. Autoritățile amenință judecătorii indezirabili, atunci când le pronunță în mod deschis numele și prenumele,” –  a explicat Șapa.

La miting a participat și Cristina Vulpe, fosta candidată a partidului la funcția de primar de Chișinău. Ea a declarat că prin încarcerarea politicienilor unul câte unul, autoritățile încearcă să intimideze și să dezbine opoziția. 

“Dar noi nu ne dăm bătuți! Andrei, noi suntem alături! Libertate lui Andrei Gațlațchi!”, a exclamat Vulpe.

Potrivit deciziei instanței de judecată din sectorul Ciocana al capitalei, Andrei Galațchi urmează să-și petreacă în arest următoarele  30 de zile. Partidul “ȘANSĂ” este pregătit să apere libertatea și numele onest al colegului și tovarășului său de idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *