Noutați

Peste 30 de mii de oameni au participat la marșul “Pentru alegeri corecte” al partidului “Șansa” în Moldova

Partidul “Șansa” a organizat un marș “Pentru alegeri corecte” în Moldova. La acesta s-au alăturat peste 30.000 de cetățeni din diferite orașe, cărora le pasă de viitorul republicii. Marșul a arătat actualei guvernări că politica sa este una distructivă și nu este împărtășită de oamenii din țară.

“Pentru mine, acesta este un semn deosebit, că facem totul corect. Sunt recunoscător tuturor celor care au ieșit astăzi la marș – sunt peste 30.000 de astfel de oameni. Vă mulțumesc, prieteni!” Alegerile sunt la mai puțin de o săptămână distanță. Și toate lucrurile cele mai interesante abia urmează. Scopul nostru este sa dăm Moldovei o ȘANSĂ pentru alegeri corecte și o viață mai bună! Și o vom face!”, – a declarat Alexei Lungu, președintele partidului “Șansa”.

Scopul marșului este de a cere autorităților actuale să înceteze ilegalitățile și presiunile asupra opoziției și să organizeze alegerile viitoare în mod corect. În special, se încearcă sistematic eliminarea partidului “Șansa” din spațiul politic.

Mulți candidați, care au dezvoltat cu adevărat orașele și satele țării, nu au fost înregistrați în baza unor motive false. “Șansa” a avut dificultăți în deschiderea unui cont bancar și doar recent partidul a reușit să tipărească un program de dezvoltare a localităților. Au avut loc numeroase percheziții demonstrative și confiscări de materiale ale partidului. Membrii echipei ” Șansă” au fost și continuă să fie amenințați. Formațiunii îi este blocat accesul în mass-media.

În ciuda acestui fapt, Șansă se bucură de o mare susținere din partea cetățenilor moldoveni, inclusiv în inima țării – Chișinău.

“Plimbându-mă prin Chișinău, am privit cu mândrie și admirație cum tot mai mulți locuitori ai capitalei se alătură marșului. Oamenii s-au săturat de regimul dictatorial al partidului de guvernare și de politicile mincinoase ale Maiei Sandu. Doar unirea și consolidarea ne vor ajuta să rezistăm și să oferim Moldovei o ȘANSĂ pentru un viitor luminos!”, a declarat Cristina Vulpe, candidat la funcția de primar din partea partidului ” Șansă”.

După cum a remarcat Marina Tauber, amenințările și provocările însoțesc opoziția în fiecare clipă, însă aceasta nu va înceta să lupte pentru o viață mai bună pentru alegătorii săi.

“Îi admir pe oamenii din Moldova! Marșul nostru pașnic “Pentru alegeri corecte” a adunat un număr mare de oameni cărora le pasă. Avem alegeri în fața noastră. Moldova are o ȘANSĂ pentru un viitor prosper, iar dificultățile nu ne vor face să cedăm!”, a declarat Marina Tauber, care a participat, de asemenea, la marșul din Chișinău.

“Un număr imens de oameni ne-au înconjurat la marșul de astăzi. Partidul de la guvernare trebuie să-și dea seama – populația se ridică împotriva deciziilor sale! Suntem recunoscători tuturor celor care au susținut marșul nostru de astăzi!”, a declarat Pavel Verejanu.

“Am defilat alături de locuitorii care țin la țara lor. Republica are nevoie de schimbări! Ne vom atinge obiectivul, indiferent cât de dificil este”, a declarat Reghina Apostolova.

Potrivit Victoriei Șapa, candidat la funcția de primar de Bălți din partea partidului “Șansa”, fiecare dintre cei care au susținut marșul își dorește cu sinceritate schimbări în țară.

“Mulțumim celor care ne-au susținut și au venit la marș, în ciuda atitudinii ostile a partidului de guvernare față de opoziție. Avem o ȘANSĂ de schimbare în republică și cu siguranță o vom folosi!”, a declarat Șapa.

Cristina Cojocari și Dinu Țurcanu au participat la marșul de la Orhei alături de Alexei Lungu.

“Moldova merită o viață mai bună, iar fiecare cetățean, care s-a alăturat astăzi marșului nostru, înțelege foarte bine acest lucru! Vom continua să luptăm pentru drepturile fiecărui cetățean care trăiește în republică!”, a declarat Cristina Cojocari.

“Marșul de astăzi este un exemplu al coeziunii și unității oamenilor din Republica Moldova, care sunt gata să meargă pentru obiectivele lor, indiferent de orice. Ne pronunțăm pentru alegeri corecte și pentru o guvernare corectă!”, a declarat Dinu Țurcanu.

În concluzie, Alexei Lungu a spus că fiecare membru al partidului Șansa a simțit astăzi o mare susținere din toate colțurile Moldovei, iar acest lucru a dat putere. “A fost o onoare pentru mine personal să merg umăr la umăr cu adevărații patrioți ai țării mele. Oamenii nu vor să cedeze dreptul lor constituțional la libertatea de exprimare regimului corupt Sandu. Dar, odată cu alegerile care urmează, va trebui să înfruntăm tot mai multe atacuri ale autorităților asupra politicienilor din opoziție. Suntem uniți în dorința noastră de a respinge aceste lovituri”, a rezumat Alexei Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *