Noutați

Reprezentanții blocului politic „Victorie” au răspuns la acuzația absurdă a lui Perciun privind implicarea opoziției în emigrarea tinerilor

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, și reprezentantul blocului, președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, au calificat drept absurdă declarația ministrului Educației al Republicii Moldova, Dan Perciun, potrivit căreia opoziția ar fi vinovată de emigrarea în masă a tinerilor din republică și de lipsa profesorilor.

„Ministrul-semidoct, Dan Perciun, a spus că sunt un infractor atât de periculos încât jefuiesc Moldova de 30 de ani – și de aceea tinerii pleacă din țara noastră. Se pare că mi-am început cariera infracțională la vârsta de șapte ani; este timpul să-mi scriu memoriile despre „activitatea mea de bandit”. Iar abilitățile mele sunt de necrezut: să-i fac pe oameni să fugă din țară când eu însumi am fost împins afară din ea de aceiași oameni. Este un nonsens, desigur”, a comentat Ilan Șor.

Potrivit acestuia, „este mai ușor pentru slugile lui Sandu să inventeze astfel de prostii decât să se uite în oglindă”.

„Cine credeți că este de vină, potrivit lui Perciun, pentru faptul că în țară nu sunt suficienți profesori, iar tinerii pleacă în număr mare din Moldova? Bineînțeles, opoziția!”, a reacționat Alexei Lungu. El a mai subliniat că șeful de la Ministerul Educației politizează procesul educațional și încurajează în mod deschis agitația politică în rândul copiilor.

„Ministrul a anunțat că va susține fiecare profesor și director care va face propagandă pentru ideile lui Sandu, deoarece se presupune că acesta este «vectorul pe care trebuie să-l urmeze țara».” Nu este aceasta o campanie directă în perspectiva votului? Mă întreb de când ideile lui Sandu au devenit obligatorii pentru întreaga Moldovă?”, a scris el.

Alexei Lungu a amintit că „cu mâna ușoară a lui Perciun, taxele școlare vor fi legalizate”. Dan Perciun a declarat că ministerul este pentru introducerea unui sistem de „donații” în școlile din Moldova.

Anterior, Dan Perciun a declarat că tinerii pleacă în număr mare din Moldova și că există un deficit de profesori din cauza lui Ilan Șor. Ministrul nu a precizat cum anume a influențat Șor acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *