Noutați

Alegeri în stil PAS: puterea încearcă să înlăture mai mulți candidați ai partidului ȘANSĂ din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală, la solicitarea SIS-ului, a decis să transmită comisiilor de circumscripții  directive pentru anularea înregistrării candidaților noștri în 9 localități. 

Motivul ar fi „finanțarea ilegală.”

„Guvernarea se teme de concurenții puternici și încearcă cu toate mijloacele să rămână în fotoliile lor. Pentru asta, folosesc acuzații false și alte metode. Ce le mai rămâne de făcut? Percheziții, interogări, intimidări a membrilor echipei noastre, ale căror ratinguri sunt în continuă creștere. Exercită presiuni în toată țara. Dar noi suntem puternici și simțim sprijinul imens al oamenilor”, a declarat Alexei Lungu la o conferință de presă, în fața sediului CEC.

Președintele partidului ȘANSĂ a remarcat că există posibilitatea ca lui și Victoriei Șapa să li se interzică să participe la alegeri, dar ȘANSĂ este pregătită pentru asta.

„Există oameni demni pe care îi vom sprijini împreună cu echipa lui Ilan Șor și vă rugăm să-i sprijiniți și voi. Tatiana Cociu poate deveni candidat la primăria Orheiului, iar Arina Corșicova – candidat la primăria Bălțiului”, a subliniat Lungu.

Potrivit Victoriei Șapa, locuitorii din Bălți doresc schimbări, iar bălțenii cred în echipa partidului ȘANSĂ așa că lupta pentru un viitor mai bun pentru fiecare locuitor al municipiului continuă.

„În ultimele săptămâni am comunicat mult cu bălțenii. Oamenii sunt cu adevărat obosiți de minciuni și promisiuni goale ale guvernării. Noi pur și simplu nu avem voie să ne oprim. Am dat oamenilor speranță și vom continua să luptăm. Dacă va fi necesar, vom ajunge la instanțe internaționale și vom face ca întreaga lume să afle ce înseamnă democrația „în stil moldovenesc”, a declarat Victoria Șapa.

La conferință a participat și Marina Tauber. Ea a amintit cum a fost exclusă de pe lista candidaților la alegerile din Bălți pe baza unor motive inventate. Potrivit politicienei, nu poate decât să ne fie rușine de puterea actuală.

„E rușinos să privești organele noastre care luptă împotriva bunicilor, alungă activiștii și amenință pe toată lumea. Amenință oamenii și îi obligă să depună mărturii. Dar nu ne vom preda și vom lupta ca fiecare dintre cei de la putere să răspundă în fața legii. Nu pentru noi, ci pentru faptul că călcați pe destinele oamenilor”, a spus Marina Tauber.

Aceasta a mai subliniat că deciziile autorităților cu privire la unii candidați ai partidului ȘANSĂ nu sunt un motiv pentru a renunța: „Am reușit să apărăm Găgăuzia, vom apăra și Bălțiul și Orheiul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *