Noutați

Comisia Electorală Alexanderfeld a refuzat să excludă din cursa electorală a candidatului partidului Șansă

Comisia electorală din satul Alexanderfeld nu l-a exclus din cursa electorală pe Eugen Țurcan, candidatul la funcția de primar din partea partidului “Șansă”, motivând acest lucru prin lipsa dovezilor privind eventuale încălcări din partea acestuia.

Anterior, CEC din Moldova, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate, a trimis o directivă consiliilor electorale de circumscripție pentru a anula înregistrarea candidaților “Șansă” în nouă localități. Motivul a fost o presupusă finanțare ilegală.

“Nu toate comisiile electorale sunt gata să cedeze sub presiunea centrelor de comandă de la guvernare. Există funcționari publici care respectă cu fermitate litera legii. Comisia electorală din satul Alexanderfeld a refuzat să îl excludă din cursa electorală pe Eugen Țurcan, candidat la funcția de primar din partea partidului Chance, deoarece nu există nicio dovadă de încălcare din partea acestuia”, a declarat președintele partidului Chance, Aleksei Lungu.

După cum a remarcat Lungu, partidul de guvernare, condus de Maia Sandu, încearcă să scape de rivalii indezirabili prin cele mai necinstite și murdare metode, inclusiv prin acuzații false. Cu toate acestea, nu toată lumea se supune regimului Sandu-PAS, care disprețuiește normele legale.

“Exemplul comisiei electorale din Alexanderfeld vorbește de la sine. Ei au putut să o facă – așa că și alții o pot face. Încă o dată – noi nu am încălcat nimic. Avem sprijinul poporului. Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră. Și este timpul ca toată lumea să realizeze acest lucru”, a rezumat Alexei Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *