Noutați

Alexei Lungu: Legea privind Tribunalul Anticorupție – Un instrument al Maiei Sandu pentru uzurparea puterii

Președintele partidului “ȘANSĂ”, Alexei Lungu, a criticat proiectul de lege privind Tribunalul Anticorupție propus de președinta Moldovei, Maia Sandu.

“Legea aceasta este un instrument deschis și puternic pentru uzurparea în continuare a puterii și o mișcare complet impertinentă a președintei Sandu și a curatorilor ei europeni. Ei consideră că oamenii sunt naivi”, a declarat Alexei Lungu.

Tribunalul Anticorupție este o instanță specială de prim nivel, care va examina doar cazurile legate de corupție și infracțiuni conexe. În acest sens, președintele singur numește judecătorii și membrii Curții de Apel.

“Practic, cu această schemă, noi trebuie să acceptăm că președintele este “sfânt” și reputația sa este intactă. Altfel, se primește un cerc restrâns de persoane cu mare risc de corupție, împotriva cărora ei trebuie să lupte”, a remarcat liderul “Șansă”.

În declarația sa, el a subliniat că în selecția judecătorilor, pe lângă specialiștii din Moldova, vor participa și experți internaționali delegați de partenerii externi. Cu alte cuvinte, procesul va fi supravegheat de străini.

Judecătorii înșiși vor beneficia de o protecție specială: lor și membrilor familiilor lor li se va oferi protecție de stat. De asemenea, li se va oferi cazare în Chișinău.

“Nu pare a fi o formă legală de mituire și subordonare a judecătorilor față de președinte? Așa și este! În același timp, ei vor examina aproximativ 200 de cazuri penale pe an (aproximativ 13 cazuri per judecător), iar costul acestui aparat va fi ca aripa unui avion. Sandu își trădează suveranitatea țării în schimbul unei uzurpări ulterioare a puterii”, a concluzionat Alexei Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *