Noutați

Sandu-PAS intenționat amână examinarea cazului partidului „ȘANSĂ” referitor la excluderea ilegală din alegeri

Deși erau planificate cinci zile, judecătorii examinează cererea partidului „ȘANSĂ” privind excluderea ilegală din alegeri, timp de peste trei săptămâni. Curtea de Apel, care trebuie să ia o decizie, întinde procesul sub presiunea autorității centrale.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă a „încălcărilor” pe baza cărora a fost exclus partidul „ȘANSĂ”, fapt care evidențiază din nou, că totul a fost fabricat.

Comisia pentru Situații Excepționale, care, conform legii, nu ar trebui să se implice în alegeri, a ordonat excluderea a 10 mii de candidați deja înregistrați de la „ȘANSĂ”, în baza unor acuzații false. Pentru această infracțiune, șeful Comisiei, Recean, a intrat în atenția tuturor rapoartelor observatorilor internaționali.

„Am contestat imediat decizia CSE la Curtea de Apel, dar judecătorii, la ordinul de sus, au făcut un joc de ping-pong: au transferat cazul dintr-o instanță în alta. În cele din urmă, mingea a ajuns din nou la Curtea de Apel, dar, din nefericire, judecătorul, așa cum relatează mass-media, a plecat brusc în concediu medical”, a declarat liderul partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu.

Campania electorală s-a încheiat, dar lupta continuă. Cazul „ȘANSĂ” nu este doar o problemă a unui singur partid, ci a 10 mii de oameni care aveau toate șansele să devină primari și consilieri în întreaga țară, dar cărora li s-a interzis în mod ilegal acest drept al lor.

„Dacă Curtea de Apel acceptă argumentele noastre, vom cere anularea rezultatelor alegerilor din cauza încălcărilor evidente. Decizia finală, desigur, aparține Curții Supreme – suntem pregătiți să luptăm și acolo. Autoritățile curente cred că pot scăpa de orice? Se înșeală profund! Nu vom permite ca toată această nedreptate să fie trecută cu vederea”, a subliniat Alexei Lungu.

El a remarcat că toți cei 10 mii de oameni sunt pregătiți să-și apere drepturile până la capăt, gata să lupte pentru poporul lor.

„Dacă va fi necesar, vom ajunge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ceea ce amenință autoritățile curente și subordonații lor cu un scandal internațional. 

Partenerii străini vor vedea ce haos se întâmplă în Moldova. Noi luptăm nu doar pentru noi, ci și pentru ca în Moldova să fie respectate legile și drepturile cetățenilor. 

Împreună suntem mai puternici – și împreună vom învinge!”, a concluzionat Alexei Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *