Noutați

Câștig de cauză pentru Partidul Politic „ȘANSĂ” la CSJ!

Astăzi, 6 decembrie 2023, Curtea Supremă de Justiție a admis recursul înaintat de Partidul Politic „ȘANSĂ” împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, din data de 30 noiembrie 2023, prin care, a fost declară inadmisibilă acțiunea PP „ȘANSĂ” privind anularea Dispoziției CSE.

Astfel, instanța supremă a restituit cauza spre rejudecare Curții de Apel Chișinău. 

Amintim că printr-o dispoziție  a CSE din 3 noiembrie 2023, toți candidații PP „ȘANSĂ” au fost eliminați abuziv din alegeri. Acest act administrativ a fost contestat imediat în judecată.

După o tărăgănare neîntemeiată, prin încheierea Curții de Apel Chișinău, din 30 noiembrie 2023, acțiunea înaintată de PP „ȘANSĂ” a fost declarată inadmisibilă, din motiv că  PP „ȘANSĂ” nu poate pretinde că i s-a încălcat vreun drept și nu are dreptul să se adreseze în judecată.

Această concluzie a instanței de fond este una abuzivă și ilegală. Recurentul a demonstrat că Dispoziția CSE s-a referit exclusiv la candidații desemnați anume de PP „ȘANSĂ”. Respectiv, anume PP „ȘANSĂ” este concurent electoral. PP „ȘANSĂ” este cel care a desemnat acești candidați și anume PP „ȘANSĂ” a figurat în toate buletinele de vot. Totodată, anume PP „ȘANSĂ” este cel îndreptățit să conteste această dispoziție ilegală.

La moment, dosarul urmează a fi rejudecat în fond de către Curtea de Apel Chișinău și sperăm că cel puțin de această dată, instanța va da dovadă de mai mult curaj  și  o examinare mai obiectivă a speței în strictă conformitate cu normele constituționale și cu respectarea principiilor statului de drept și a democrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *