Noutați

Curtea Constituțională a decis că cererea Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) privind excluderea partidului “ȘANSĂ” din alegeri este inadmisibilă

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis o hotărâre care poate schimba fundamental peisajul luptei politice în Moldova. 

Curtea a recunoscut drept inadmisibilă decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) în încercarea de a scoate din cursa electorală candidații partidului “ȘANSĂ”.

„CSE a încercat să scoată toți candidații noștri din cursa electorală. Am înaintat un protest împotriva acestei decizii la Curtea de Apel, iar CSE a încercat să tergiverseze procesul prin depunerea unei cereri de verificare a constituționalității unui articol”, a comentat situația președintele partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu.

Însă, Curtea Constituțională a luat o decizie în favoarea partidului „ȘANSĂ”, recunoscând acțiunile CSE, de fapt, ca o manevră de a fugi de răspundere și îndelungirea procesului.

„Acum, când Curtea Constituțională a scos la iveală șmecherile ticăloase ale CSE, dosarul revine la Curtea de Apel, unde se va decide subiectul legalității anulării candidaților noștri la alegeri”, a subliniat Lungu.

Partidul “ȘANSĂ” continuă să lupte, în ciuda încheierii cursei electorale. 

Potrivit lui Alexei Lungu, dacă Curtea de Apel acceptă toate argumentele, atunci partidul „ȘANSĂ” va cere anularea rezultatelor alegerilor „din cauza unor încălcări evidente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *