Noutați

În Occident, alegerile din Moldova au fost criticate

OSCE a declarat că excluderea partidului “ȘANSĂ” a limitat alegerea alegătorilor.

„Excluderea de pe listă a tuturor candidaților din partidul “ȘANSĂ” înaintea alegerilor, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, nu a oferit mijloace eficiente de protecție legală, a limitat opțiunile electoratului și a dus la faptul că în unele localități mici alegerile s-au desfășurat fără alternative”, se arată în raportul preliminar al OSCE.

Conform organizației europene, „excluderea completă a unui număr mare de candidați fără posibilitatea unei protecții legale eficiente contravine angajamentelor OSCE și standardelor internaționale”.

De asemenea, în opinia OSCE, închiderea canalelor de televiziune din Moldova a limitat libertatea de exprimare. 

„Suspendarea activității multor mijloace de comunicare a dus la restricții disproporționate ale libertății de exprimare”, se menționează în raportul publicat.

Deja „prietenii” occidentali ai Maiei Sandu vorbesc despre încălcări flagrante pe care le-a comis înaintea alegerilor. Doamna președintă a vorbit mereu despre democrație – în opinia sa, acesta este pur și simplu un instrument care îi dezleagă mâinile: „Fă ce vrei! În numele democrației!” Sandu nu înțelege că democrația nu este sinonimă cu anarhia, cu toate permisiunile și cu dezordinea.

Metodele obraznice și lipsite de principii ale regimului nu pot fi ascunse! Sunt atât de flagrante, atât de evidente, încât nu se mai pot ascunde sub nicio poveste despre democrație, aderarea potențială la UE și, în esență, sub statutul de vasal sub masa stăpânului.

OSCE și presa occidentală au început să înțeleagă acest lucru. 

Când o va înțelege și Sandu? Spoiler: niciodată.

Aceasta poate fi considerată o diagnoză definitivă pentru regimul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *