Noutați

Liderul Partidului ,,Șansă” a depus o sesizare la BNM și Procuratura Generală împotriva managerului de la Comerțbank 

Liderul Partidului ,,Șansă”, Alexei Lungu, îl acuză pe managerul Comerțbank, Alexandru Radu că refuză să exercite o decizie judecătorească și să deschidă un cont bancar pentru formațiunea pe care o reprezintă. potrivit lui Alexei Lungu, Alexandru Radu ar urma indicațiile politice ale guvernării și nu bucuria legii. 

,,Stimați susținători, în spatele meu este Comerțbank, condusă de managerul Alexandru Radu. De mai bin e de câteva luni, încercăm să beneficiem de drepturile noastre garantate de lege. Să ne deschidem un cont bancar. Alexandru Radu a fost pus in frutea acestei instituții și admis de Banca Națională să o conducă corect și să respecte legile din Moldova”, a spus Lungu. 

Potrivit liderului Partidului ,,Șansă”, conform legii banca e obligată de lege în termen de 3 zile, să deschidă cont bancar, la solicitarea părții. 

,,Banca a refuzat să facă acest lucru, ne-am adresat instanțelor de judecată din Moldova, spre mirarea mea, au făcut o justitie corectă și au obligat banca să deschidă contul bancar, dar Alexandru Radu nu a vrut să execute o decizie judecătorească. Este și o decizie a judecătorului, care il obligă să deschidă contul bancar. Radu refuză, chiar dacă până la alegeri au rămas mai puțin de o lună”, a mai spus politicianul. 

Liderul Partidului ,,Șansă” este de părere că Alexandru Radu, ar fi supus unor presiuni politice și are indicații din partea actualei guvernări. 

,,Motivul este unul banal și mincinos, mi se spune că nu există sistem informațional,  legea nu prevede o asemenea restricție. Vreau sa îi spun că prietenii politici care i-au dat indicații, probabil vor scăpa, dar decizia lui cade sub incidența codului penal al R. Moldova. Răspunderea o va purta anume el, în fața cetățenilor, colegilor mei și simpatizanților”, a mai spus el 

În acest sens, Juriștii formațiunii s-au adresat la BNM să fie luată atitudine. 

,,BNM să îl impună pe Alexandru Radu să deschidă cont bancar. De asemenea colegii juristi s-au adresat și la Procuratura Generală”,  denunțând actiunile ilegale ale Comerțbank. Îl invit pe Radu să iasă în fața cetățenilor Moldovei și să dea explicații, de ce nu deschide contul bancar”, a menționat politicianul.

Avocatul Vadim Banaru a menționat că în conformitate cu Legea Partidelor, fiecare partid trebuie să aibă un cont bancar.

,,Iar prin lege, băncile sunt obligate, la solicitarea părții, în termen de 3 zile, să deschidă un cont bancar. Eu, în calitate de avocat al partidului ,,Șansă”, am trimis o cerere către Comerzbank. Avem o hotărâre judecătorească, dar directorul băncii refuză să ne deschidă cont din diverse motive. Un partid nu poate participa la cursa electorală fără un cont bancar. Și nu putem desfășura o campanie cinstită și corectă fără un cont bancar, dar ei în mod deliberat nu ne deschid unul”, a spus Banaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *