Noutați

Partidul „Șansă” și Ilan Șor au deschis o altă curte amenajată la Orhei

Locuitorii sectorului Nordic din Orhei sărbătoresc o nouă piatră la temelia îmbunătățirii cartierului lor. În urma contribuției comune a Partidului „Șansă”, condus de primarul interimar al Orheiului Alexei Lungu și echipa lui Ilan Șor a fost finalizat un alt proiect de infrastructură – renovarea curții situate pe strada Ioana Iakir 19. Acum, locuitorii se bucură de confort și frumusețe.

Lucrările principale în cadrul acestui proiect au constat în turnarea asfaltului pe o suprafață de 500 metri, au fost îmbunătățite căile de acces spre blocurile de locuit, a fost creată o zonă pietonală cu trotuar, oferind locuitorilor siguranță și ușurință în deplasare.

Pentru asigurarea confortului locuitorilor, au fost instalate bănci și containere de gunoi. Noile marcaje și instalarea de indicatoare rutiere au făcut circulația prin zona mai sigură, iar locurile de parcare sunt acum comode pentru șoferi. O atenție deosebită a fost acordată amenajării curții, ceea ce a contribuit la crearea unei atmosfere mai plăcută.

La inaugurare, împreună cu locuitorii din sectorul nordic, a fost prezent și primarul interimar al orașului Orhei, liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu.

„Partidul „Șansă” va continua toate proiectele începute de Ilan Șor, și vom demonstra că Orheiul este capitala centrală a Republicii Moldova. Vom implementa cu insistență aceste proiecte, în ciuda obstacolelor pe care ni le creează unele forțe politice. Este important să ne amintim că nimic nu ne poate opri pentru că Dumnezeu este cu noi, și ne angajăm să creăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii”, a spus Lungu.

Viceprimarul orașului Orhei, Cristina Cojocari, și-a exprimat mândria față de locuitorii microraionului Nordic, prezentându-le acest obiect modernizat. 

„Curtea a fost reconstruită datorită surselor din bugetul municipal al orașului Orhei. Acum, sarcina noastră comună este păstrarea infrastructurii respective, și sperăm că noua generație, de asemenea, se va folosi de aceste îmbunătățiri. Viitorul orașului nostru ne aparține nouă, cetățenilor Republicii Moldova, oamenilor care muncesc cu abnegație în fiecare zi”, a subliniat ea. 

Reprezentantul primăriei Orheiului Vadim Banaru a subliniat importanța eforturilor, direcționate pentru dezvoltare orașului și suburbiilor lui. 

„Cunoaștem că Orhei este cel mai frumos oraș din Moldova și din raionul Orhei – inima țării. Noi depunem multe eforturi ca acest raion să prospere și să devină un model nu doar pentru țara noastră, dar și peste hotare”, a remarcat el. 

Ilan Șor, de asemenea, i-a felicitat pe locatarii curții prin intermediul unei conexiuni video.

„După cum vă amintiți, în urmă cu 4 ani, am lansat un proiect menit să renoveze fiecare curte din municipiul Orhei. Sunt încântat că continuăm această lucrare inspirată prin deschiderea unei alte curți renovate. Și promit – până în noiembrie vom finaliza reconstrucția tuturor curților din orașul Orhei. La urma urmei, o curte nu este doar o bucată de pământ, este un loc unde se nasc primele amintiri, unde începe prietenia. Acesta este un loc important pentru fiecare persoană”, a spus el.

Deputatul Marina Tauber și-a împărtășit bucuria cu locuitorii, cu privire la munca îndeplinită, menționând că acesta este doar unul din multe proiecte implementate de echipa lor. Ea i-a mulțumit lui Alexei Lungu, care în termene restrânse a reușit să realizeze un șir de proiecte de îmbunătățire, și a promis că va finaliza reconstrucția tuturor curților până la sfârșitul toamnei.

„Și, ca întotdeauna, vom deveni campioni. Orheiul va deveni un oraș în care fiecare curte va fi modernizată”, a adăugat Marina Tauber.

Ceremonia de deschidere a curții s-a încheiat cu o sărbătoare pentru copii, la care au participat personaje de desene animate.

Orheiul continuă să-și încânte locuitorii – cu o regularitate de invidiat, în oraș sunt inaugurate noi proiecte de infrastructură. Din 2015, când administrarea orașului a fost preluată de echipa lui Ilan Șor, peste 90% din infrastructură a fost deja modernizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *