Noutați

Recean a decis că spiritul dreptății nu rezidă în lege, ci în capriciile partidului de guvernare

Sandu, atunci când l-a numit pe Recean în funcția de prim-ministru, i-a șoptit la ureche că uneori va trebui să fie mai presus de lege și de Constituție.  

Dacă mai ieri era doar o presupunere, acum constatăm că e un fapt. E oficial: Recean, cu sprijinul lui Sandu, poate scuipa pe judecătorii constituționali și pe procurorul general, și odată cu ei pe legea fundamentală a țării.    

Astăzi, Recean, alias președintele Comisiei pentru Situații de Urgență, a “anulat” hotărârea de ieri a Curții Constituționale, care a restabilit dreptul de a fi ales pentru toți candidații la funcția de consilieri în consiliile locale sau în funcțiile de primari, fără excepție, care au avut o afiliere anterioară la Partidul Șor.    

Recean a decis că spiritul dreptății nu rezidă în lege, ci în capriciile partidului de guvernare, care se simțea stânjenit în competiția electorală.   

Oare nu se va încurca CEC în aplicarea acestei decizii ilegale a comisiei și a modificărilor la Codul electoral? Oare societatea civilă își va permite să se expună pe marginea sfidării vădite a legii? Ceea ce știu sigur este că Șansa nu va sta cu mâinile în sân. Urmează răspunsul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *