Noutați

PAS scuipă pe prezumția de nevinovăție, folosind legea ca pe o bâtă60 de deputați ai partidului de guvernare au decis să șteargă din nou praful de pe vechea lege Magnitsky pentru a adopta zilele trecute amendamente la aceasta.

Reamintim că, anterior, Comisia de la Veneția a criticat versiunea moldovenească a acestei legi americane și a salutat refuzul autorităților de la Chișinău de a o accepta. Dar PAS nu cedează.

Esența legii constă în blocarea fondurilor celor care se află sub incidența sancțiunilor internaționale la care Moldova a aderat sau va adera. Ilan Șor, de exemplu, se numără printre acești cetățeni. Deci, gândiți-vă împotriva cui și prin ce mijloace luptă PAS, impunând o luptă politică murdară.                

E o bătaie de joc asupra unui principiu juridic fundamental – prezumția de nevinovăție. Iată cum a încercat ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, să justifice această batjocură: “Statul trebuie să răspundă la toate provocările alarmante atunci când există factori interni și externi, care amenință securitatea noastră”.

Ce și a cui siguranță este amenințată?! Despre ce vorbiți?! Anume voi, dragi guvernanți, reprezentați o amenințare atunci când încercați să scăpați de rivalii politici înainte de alegeri, sub pretexte false.         

Este evident pentru orice persoană sănătoasă la cap că amendamentele la așa-numita lege Magnitsky reprezintă un instrument totalitar, o bâtă, dacă vreți, în mâinile PAS, cu care partidul de guvernământ vrea să-și legitimeze politica agresivă față de opoziție, față de cei indezirabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *