Noutați

Pavel Verejanu: Bugetul Bălțiului va crește de 4 ori, așa cum am făcut la Orhei

Bugetul orașului Bălți va crește de patru ori în patru ani de mandat a Victoriei Șapa și a Partidului Șansă, a promis Pavel Verejanu, reprezentantul candidatului pentru funcția de primar, în cadrul unei runde de dezbateri în campania electorală locală din capitala nordului.

“Ați observat corect că bugetul orașului este de 700 de milioane. Dar, vreau să vă atrag atenția că bugetul orașului Orhei este de 70 de milioane, ceea ce înseamnă de 10 ori mai puțin. Luați în considerație că aveți un astfel de buget de mai mult timp, în timp ce la noi în 2015 erau 15 milioane și l-am ridicat până la 70 de milioane. Desigur, noi promitem că în patru ani bugetul Bălțiului va crește la fel, de patru ori. Și de acolo deja vor fi alocate mijloace pentru proiecte de infrastructură, pentru curți, spitale, școli, grădinițe”, a declarat Verejanu. 

Totodată, el a atras atenția că la Bălți reparația unei grădinițe costă 50-60 milioane, în timp ce la Orhei grădinițele sunt reparate cu aproximativ 20 de milioane, toate aceste lucrări fiind capitale, incluzând interiorul, exteriorul și terenurile de joacă.

“Pentru că noi avem, într-adevăr, acei profesioniști care pot gestiona banii statului și să nu fure bugetul local. În acest an, vom finaliza în totalitate proiectul nostru de anvergură de renovare a curților. Deja 60 la sută din grădinițele din Orhei au fost renovate. Scuarurile și parcurile sunt reconstruite activ. Avem un fond social, în cadrul căruia îi ajutăm pe toți cei care au nevoie. Și am menționat doar o mică parte din proiectele noastre, care au ca scop îmbunătățirea bunăstării oamenilor”, a subliniat Verejanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *