Noutați

Protest în fața Judecătoriei: Partidul ” Șansă” a cerut eliberarea deținuților politici

Partidul „Șansă” a organizat o acțiune de protest la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, împotriva abuzurilor și ilegalităților actualei guvernări, în plină campanie electorală. 

Ieri, forțele de ordine au descins în autonomia găgăuză, unde au efectuat percheziții la domiciliile unor reprezentanți ai partidului Șansă și au efectuat câteva reține. Astăzi, instanța urmează să se pronunțe cu privire la măsura preventivă care urmează să fie aplicată în privința a trei persoane.

Participanții au cerut eliberarea activiștilor formațiunii, care au fost reținuți de forțele de ordine în Găgăuzia și au acuzat PAS și Maia Sandu de represiuni și abuzuri împotriva oponenților săi politici din opoziție.

Astăzi, instanța a dispus măsuri preventive împotriva a trei persoane, iar aceasta este deja o mică victorie pentru echipa Șansă, reprezentanții căreia au organizat o acțiune de protest. 

“Mai mulți colegi de-ai noștri au fost reținuți, iar astăzi procurorii din instanță au cerut măsuri preventive. Cu toate acestea, judecătorii au respins aplicarea acestor măsuri. Această situație ne arată că probele și argumentele invocate de reprezentanții forțelor de ordine nu sunt altceva decât fake-uiri și falsificări ale oricăror probe”, a declarat Alexei Lungu, președintele partidului “Șansă”. 

“E o încălcare crasă a drepturilor omului, o încălcare a dreptului de a alege și de a fi ales. Cei care își doresc să trăiască mai bine, știu pe cine au de votat. În schimb guvernare, după sondajele interne, au văzut că li se prăbușește pământul de sub picioare, au recurs și recurg la cuvântul care nu le place – metode NKVD-iste. La 5 dimineața, la 6 dimineața, să sperie soții, copii. Vin și năvălesc peste tine ca peste un criminal pentru un simplu fapt – pentru faptul că vrem să trăim mai bine. Vrem să aducem oamenilor din sate și orașe o viață cu adevărat mai bună”, a declarat Roma Nicoară, un activist al partidului „Șansă”.

“Astăzi protestăm, condamnăm actuala guvernare. Oare asta se numește democrația? Ne exclude din alegeri, pentru că se tem că vor pierde și numesc asta democrație, în numele integrării europene. Dar ce am obținut în numele integrării europene? Inflație de 30 la sută, cele mai mari prețuri în Europa? Asta am obținut? Am obținut proteste, la care ies buneii noștri, care nu își pot permite astăzi o bucată de pâine, pentru că riscă să le deconecteze gazul. Sunt nevoiți să-și achite facturile. Împotriva acestor bătrâni sunt trimiși la înaintate vlăjgani de 2-3 metri, care bruschează și bat acești bătrâni. Iar Maia Sandu și PAS numesc asta democrație și integrare europeană”, a declarat Alexandr Panov, de la Comrat.

“Nu au arestat, pur și simplu. Ei își bat joc de poporul nostru, pentru că e vorba de două mame, un tată. Vedem cum recurg la fărădelegi în ultimii ani și înțelegem că aceste fărădelegi vor continua. Însă v-am spus de fiecare dată că echipa lui Ilan Șor este mult mai puternică, pentru că în spatele nostru sunteți voi. Pentru că noi luptăm pentru dreptate. Luptăm pentru alegeri corecte. Luptăm ca poporul să fie auzit. Pentru că e o ciumă galbenă, în frunte cu caracatița Sandu, Grosu, Recean”, a declarat Pavel Verejan în cadrul protestului.

Deputatul Marina Tauber a reacționat deja la această situație și a cerut demisia lui Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, și a lui Alexandru Musteață, directorul SIS, acuzându-i de ilegalitate, abuz de putere și executarea ordinelor politice ale actualei guvernări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *