Noutați

Reprezentanți ai partidului “ȘANSĂ” au fost reținuți ilegal de către poliție

Candidați ai partidului “ȘANSĂ” au fost reținuți de forțele de ordine în timpul unei ședințe foto pentru campania electorală. Ofițerii au pătruns într-un studio foto din Chișinău și fără a se legitima, fără a anunța vreun motiv, i-au reținut pe toți cei prezenți. Mai mult, poliția a izolat și astăzi sediul partidului “ȘANSĂ”, în care au loc evenimente, întâlniri și conferințe de presă. Forțele de ordine au verificat din nou birourile și persoanele aflate înăuntru, invocând o presupusă amenințare cu bombă.

“Încă un atac obraznic al autorităților de la Chișinău la adresa democrației și libertății de exprimare. Percheziții la sediul partidului nostru sub pretextul inventat de “amenințare cu bombă” a încăperii unde ținem conferințe de presă și reținerea reprezentanților noștri la o ședință foto obișnuită, fără explicații. Acesta este modul în care sunt tratați acei, care nu sunt de acord cu guvernarea. Noi, însă, nu ne vom lăsa intimidați”, a declarat Alexei Lungu, președintele partidului “ȘANSĂ”.

În mesajul său video, Lungu le-a cerut forțelor de ordine să respecte drepturile constituționale ale tuturor și să înceteze intimidarea cetățenilor, care vor să schimbe în bine țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *