Noutați

Oraș curat: În Orhei sunt continuate tradițiile implementate de Ilan Șor

Alexei Lungu, liderul partidului „ȘANSĂ”, primarul interimar al municipiului Orhei împreună cu colegii săi – viceprimarii Cristina Cojocari și Valerian Cristea, reprezentanți ai diferitelor instituții municipale și structuri raionale – au demarat acțiunea „Orhei – meleag curat”.

„Acțiunea inițiată de Ilan Șor a arătat încă o dată că în Moldova trăiesc oameni grijulii și muncitori. Cu toții ne iubim țara și vrem să o vedem prosperă. Iar acest lucru poate fi realizat prin unirea forțelor. Această acțiune este un exemplu de cum putem face împreună ordine în țară”, a menționat Alexei Lungu.

Acțiunea de salubritate s-a desfășurat în toate sectoarele orașului. Ordinea a fost restabilită și în parcurile Ivanos și OrheiLand. Cristina Cojocari a remarcat că în cadrul unor astfel de evenimente, adulții, prin exemplul lor, insuflă tinerei generații sentimentul de responsabilitate și dragoste pentru locul unde trăiesc.

„Astfel de evenimente sunt o parte importantă a vieții orașului. Eu aș spune că sunt chiar obligatorii. Este imposibil să creezi un oraș frumos fără ca locuitorii să fie activ implicați în proiectele urbane. Mă bucur că acțiunea a devenit o tradiție pentru Orhei. Oamenii văd că orașul devine din ce în ce mai prosper, inclusiv datorită propriilor eforturi”, a menționat Cristina Cojocari.

Astfel de zile de curățenie se desfășoară la Orhei de mai multe ori pe an. Acțiunea este susținută de locuitorii din toate sectoarele orașului – antreprenori, profesori, medici, funcționari publici și tineri. Bătrânii ies și ei pentru a participa la curățenia în oraș.

„Este îmbucurător faptul că orheienii participă activ la lucrările de curățare a orașului. Toți locuitorii au un scop comun – să-și facă orașul iubit mai curat și mai confortabil, pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”, a conchis Valerian Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *