Noutați

Membrii partidului “ȘANSĂ” au participat la un festival etno la Taraclia 

La Taraclia a avut loc festivalul etno-cultural tradițional, care a reunit oameni de diferite naționalități. Reprezentanții etniilor au avut posibilitatea să-și demonstreze în cadrul acțiunii cultura originală. 

Programul a inclus programe muzicale, dansuri, târguri de artizanat, expoziții de artă și bucătărie tradițională. Grupuri de creație au concertat în fața oaspeților. La hipodromul din Taraclia au avut loc curse de cai, în care au învins jocheii din Ceadâr-Lunga. 

“Festivalurile etno sunt, probabil, cele mai importante evenimente culturale pentru Moldova multinațională. Ele ne ajută să menținem unitatea, să apreciem și să respectăm tradițiile fiecăruia. Un astfel de festival e un exemplu aparte de armonie națională și prietenie. Îi mulțumesc din suflet lui Veaceslav Lupov, primar de Taraclia, pentru invitația la această minunată sărbătoare”, a declarat Alexei Lungu, liderul Partidului “ȘANSĂ” și primar de Orhei, care a participat la festival împreună cu colegul său Pavel Verejanu și Evghenia, bașcanul Găgăuziei. 

“De ospitalitatea găgăuzilor au beneficiat sute de oaspeți din diferite părți ale Moldovei și din țările vecine. Am fost bucuroși să informăm fiecare vizitator despre tradițiile și obiceiurile unice ale poporului nostru și să oferim spre degustare bucate tradiționale găgăuze”, a declarat Evghenia Guțul.

“Festivalul a fost o confirmare în plus a faptului că societatea noastră este capabilă să depășească divizarea artificială, demonstrând pe viu ce este unitatea prin diversitate. Astfel de evenimente stimulează respectul pentru alte culturi – factor important pentru dezvoltarea unei societăți armonioase și prospere”, a declarat Pavel Verejanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *