Noutați

Un glonte de control asupra libertății de exprimare: autoritățile au suspendat licențele a încă șase posturi TV

Președintele partidului “Șansă”, jurnalistul Alexei Lungu, a comentat decizia guvernului moldovean de a suspenda licențele a încă șase posturi de televiziune – Orizont TV, Publika TV, ITV, Prime, Canal 2, Canal 3. De asemenea, au fost blocate o serie de site-uri web. 

În mesajul său video, Alexei Lungu a calificat decizia autorităților drept “un glonte de control asupra libertății de exprimare și a democrației în Moldova”.

Liderul Șansei a subliniat că astfel de acțiuni ale autorităților amenință valorile de bază ale unei societăți libere, conducând țara spre “o lume dictatorială în care nimeni nu are dreptul să vorbească și nimeni nu are dreptul să fie informat”. Potrivit președintelui partidului, autorităților pare să le pese mai mult de temerile lor paranoice decât de problemele reale ale cetățenilor, cum ar fi sărăcia, prețurile ridicate și plecarea forței de muncă tinere în străinătate.

“Autoritățile noastre văd în adevăr o amenințare. Ele cred că, dacă vor închide gura celor nemulțumiți, oamenii nu vor mai observa cerșetorii bătrâni sau tinerii care pleacă din țară”, a declarat președintele partidului “Șansa”. 

Alexei Lungu, în calitate de jurnalist cu o experiență îndelungată, a declarat că închiderea posturilor de televiziune este un indicator al slăbiciunii autorităților și al fricii lor față de oameni. În același timp, el a dat asigurări că, în pofida comportamentului arbitrar al autorităților, “noi vom învinge oricum, vom relua activitatea acestor mijloace de informare în masă, vom reveni la libertatea de exprimare și libertatea de informare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *